22 Temmuz 2013 Pazartesi

35. haftaya girerken . . .




Sağlıkla 35. haftamıza da girmiş bulunuyoruz.
Cuma günkü doktor randevumuzda kızımızın artık 2.280 gr olduğunu öğrendik. Haftasına göre normal bir kiloyla büyüyor bıdık maşallah :)
Kontrol sırasında bir kere esnedi, bir-iki kere de gözünü açıp kapattı. İçimde küçük bir insan olduğuna dair yeterli kanıtlar :)) Elleri ise sürekli kafasının yanında oynayıp durdu fındığın.

Cumartesi günü de emzirme eğitimine gittik ve böylece doğum eğitimlerini tamamlamış olduk.
Savaş üç haftadır bana bu eğitimlerde pek güzel eşlik etti, beraber gitmemiz bence ayrı bir keyif oldu. Aralardaki 15 dakikalık uyumalarını saymazsak uslu bir öğrenci gibi notlar bile aldı :)

Emzirme süreci, doğduğunun ilk yarım saatinde başlayan sonra da aslında uzuuunca bir süre devam eden bir süreç.
Eminim anneyle bebek arasında çok güzel bir ilişki oluyordur bu süreçte.
Ten teması ve göz teması en yoğun bu anlarda yaşanıyor aslında.
Ama bir yandan da annelerin ilk başta en büyük stresleri de bu konuyla ilgili oluyor. Sütüm geldi gelmedi stresi çok yaşanıyor sanki.
Kendi kendime bu konuda telkinde bulunmaya çalışıyorum, emzirme ne kadar meşakkatli bir iş olsa da kendime eziyet haline getirmemeye çalışacağım.
İlk günlerin/haftaların acemiliğini üstümden attıktan sonra umarım keyifle bebeğimi emzirebildiğim bir dönem yaşarım. 
Kısmet :) (çok severim bu sözü aslında, "illa da olacak" ne kadar stres yaratıyorsa, bu söz de aksine o kadar stres seviyesini düşürüyor bence :))

1 yorum:

  1. Agzini burnunu yerim ben onun, annesi gibi findik burunlu masallah. Kurban olur teyzesi ona dogmadan kuzum benim. Valla emzirme harika bir deneyim ama olaki emziremedin bebegi senin tenine kokuna doyurmanin bin bir turlu yolu var. Unutmayalim caresiz degilsiniz care sizsiniz :))

    YanıtlaSil