8 Temmuz 2013 Pazartesi

TED Talks: Ideas worth spreading

İki yıl önce keşfettim TED Talks'u, sosyal medya üzerinde biri paylaşmıştı sanırım. Biraz geç bir keşif aslında, 1980'lerden beri devam eden bir oluşummuş TED Talks.

İlk izlediğim video Amy Purdy'nin "Living beyond limits" videosuydu. Çok etkilenmiştim ilk dinlediğimde. Hikaye etkileyiciydi, anlatış tarzı çok ilgi çekiciydi.


Sonrasında, izlediğim çoğu video da benzer şekilde çok kısa sürelerde dünyanın çok farklı yerlerinden, çok farklı yaşam tarzlarına, deneyimlere ulaşmamı sağladı.
Ara ara giriyorum, buradan bir şeyler izlemek hoşuma gidiyor.
Konular çok çeşitli, herkese hitap edecek bir şeyler var.
Hem motivasyon artırıcı, deneyim paylaşan, hayata dair birtakım çıkarımlar sunan videolar var, hem de bilime, teknolojiye, iş hayatına, küresel mevzulara vs. dair çok çeşitli videolar bulmak mümkün.

En son izlediğim video Chimamanda Adichie'nin "The danger of a single story" videosu. Uzun ama bence yine çok etkileyici bir video. Her şeyi tek yönlü, daha doğrusu sadece duyduğumuz, öğrendiğimiz ve önyargılı olduğumuz şekilde düşünmenin aslında ne kadar da yanlış ve eksik olduğunu hatırlatıyor. Her hikayenin aslında birçok yönü olduğunu vurguluyor.


İyi haftalar herkese . . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder